2011. március 8., kedd

Próbáld ki: jósolj magadnak cigánykártyából.


Állítólag a cigánykártya adja a legpontosabb jóslást minden kártyavetés közül. És mivel a jövő rajtunk áll, a kártya jóslata útmutatót adhat ahhoz, hogyan és milyen irányban alakítsuk életünket.

Mindenki kíváncsi a jövőre, még ha nem is vallja be, vagy fél tőle, akkor is. Fontos tudni, hogy a jövő nincs betűről betűre megírva, a jóslások valami misztikus módon a saját gondolatainkkal, pszichénkkel együtt működve adják ki az eredményt.

Van, aki varázslatnak tartja. Mások úgy gondolják, a jóslásra való képesség ajándék, egy misztikus jelenség.
Sokak szerint a magasabb rendű erőkkel való összeköttetésen múlik, és valószínűleg mind a három nézőpont igaz.
A válaszokat mindenki maga állítja fel, hiszen csak az lehet igaz, amit magunk igaznak vallunk, de tény, hogy az ember, a lélek és az elme különös dolgokra képesek. A mai napig nem értik a kutatók, hogy a teljesen vak emberek hogyan lehetnek képesek megmondani, hogy a fény, amivel az arcukba világítanak, függőleges-e vagy vízszintes… És ha esetleg nem csak a szemünkkel látunk? Talán egyéb képességekkel is rendelkezünk, amikről nem is tudunk?

A cigányok tradicionálisan nagy misztikus erővel rendelkező nép – a cigány átok hírhedt és félelmetes -, ami talán abban gyökerezik, hogy a varázslást nem egy ember kiváltságának tartották, hanem egy természetes késztetésnek és tudásnak, ami bárki számára nyitva állt.

Ők máshogy csinálják:

Mégpedig egyszerűen. A közhiedelem azt tartja, hogy a varázslatokat a Hold vagy a bolygók bizonyos állásaihoz kell igazítani, és hogy a természet ciklusai befolyásolják a varázslást. A hagyományos cigány mágia ezzel szemben nem foglalkozik a bolygókkal, vagy bármilyen más befolyásoló tényezővel. Úgy tartják, az energiát magadból nyered, és nem a teliholdból, a varázsigéknek pedig nem kell rímelniük, mert a lényeg az, amit gondolunk, és felruházunk a megvalósuláshoz szükséges energiával. Sokszor a kérdező számára fontos sorskártya alá pénzt helyeztet a jós, aminek energetikai jelentősége van: azért a pénzért megdolgozott az illető, és most továbbadja, ezzel átruházva és mozgásban tartva az energiát.

Akinek ez nem szimpatikus megoldás, az igyon meg egy nagy pohár tiszta vizet a kártyavetés előtt. A víz folyékony erő, a folytonosság és az élet folyadéka, és szintén nagyon jól energetizál.
A cigány jósok szerint ahogy az univerzum hatással lehet ránk, úgy mi is hatással lehetünk az univerzumra, mert részesei vagyunk ennek az erőnek. Rendelkezünk a képességgel, hogy ezt az erőt használva megváltoztassuk a sorsunk – vagy akár más emberek sorsát, ha erre engedélyt adnak.

A cigánykártya:

A cigánykártya inkább a sors kivetésére alkalmas, mint a konkrét események jóslására, a sorsunk pedig minden pillanatban változik. A cigánykártyával való jóslás több ezer évre tekint vissza, az asszonyok generációról generációra adták át tudományukat. Mivel a legtöbben írástudatlanok voltak, a kártyákon számok sem szerepelnek, mindegyik egy-egy rajzzal segíti a kérdezőt. A kártyák lapjait maguk rajzolták olyan módon, hogy a vándorlásaik során érintett különböző kultúrákban is érthető legyen az üzenete bárki számára. És mivel minden részletnek jelentősége van egy-egy kártyán, valódi, mély megértéssel rendelkeztek a kártya jelentéséről.

A cigánykártyán tradicionális szimbólum a rózsa:

A rózsa analógja szinte az egész kártyasorozaton átvonul. Mint virág a szerelem virága a néphagyomány szerint. A bimbó a szűziességet, a kinyílott virág a kiteljesedett szerelmet, a hervadt virág az elmúlást, a kapcsolat végét jelképezi. Ha a mágia oldaláról nézzük, a rózsa fizikai síkon a szerelmet, asztrál síkon a szeretetet, szellemi síkon az ezotéria és titok jelképe.
A rózsa a kereszten, pedig nem más, mint az ajkakra tett ujj, ami titoktartásra hallgatásra int.
                                                     
Saját kártyánkat szenteljük fel:

Ha veszünk egy csomag kártyát, használat előtt szenteljük fel. Azt, hogy hogyan, általában mindenki maga választja ki.
Van aki egy fehér gyertya lángja felett húzza át háromszor kereszt alakba. Van aki meditációval, vagy egy ima elmondásával. Mindegyik eljárás megfelelő, de valamennyi módszerben közös, hogy csak tiszta kézzel, és tiszta szándékkal nyúljunk a kártyánkhoz. Van aki nem szeretné, ha a kártyáját más is megérintené, erre a célra érdemes egy külön paklit beszerezni. Sok esetben a jósoltató szeretné megnézni, megfogni, vagy játékosan ki is próbálni a  jóslást. Tegyük ezt neki lehetővé.

Erre a célra kiválóan alkalmas az egy lapos kirakási módszer: " Egy kérdés - egy válasz ."
Például, van egy kérdése, kiválasztja azt a kártyát amelyik a kérdését képviseli, összekeveri a paklit, és minden 7. kártyalap adja meg a kérdésére a választ. ( A következő kérdésre szintén a hetedik kártya adja a választ....)Ha az összekevert lapok a tetejéről kezdi leszámolni, az azt jelenti, hogy a kérdező szeret az eszére hallgatni, döntései előtt. Ha a kártyacsomag aljáról kezdi a számolást, az azt jelenti, hogy inkább a szívére hallgat, az érzelmei befolyásolják a döntéseiben. Ez a kártyavetési módszer tökéletesen megfelel arra a célra, hogy a kérdező kézzel foghatóan megismerkedjen a kártyalapokkal, és annak jelentésével. Segítsünk neki az értelmezésében. Az ugyanis kevés az magyarázat, ami rá van írva a kártyára. Egy - egy lapnak több jelentése is van, és mivel nem ismerheti őket, félreértheti, vagy meg is ijedhet tőle.                                                                             
                         1lap= kérdés, x,x,x,x,x,x,7 lap= válasz, ...........

A másik ilyen gyakorló módszer a "Három lapos kivetés". 

( Ennek a tovább fejfesztett módja a 9 lapos vetési módszer )

Itt megtudhatja a kérdés gyökerét, a múltat, a jelen helyzetet, és a várható jövő alakulását. Nem a jövőt, hanem a várható lehetőséget, amire számíthat jelen pillanatban. Persze a sors kiszámíthatatlan, és állandó változásban van.De segíthet a döntések meghozatalában, abban,hogy mire készüljön fel, mit ajánlatos elkerülnie, vagy mi az mire érdemes törekednie.                                                                                    
                                                     

              1. lap= Múlt           2. lap= Jelen            3. lap = Jövő


   A Cigánykártya lapjainak rövid, összefoglaló jelentése:

AJÁNDÉK: Örömteli fordulat.

ÁLLANDÓSÁG: Stabilitás, változatlanság. „Isten szeme”, ami történik, felsőbb akarat szerint van.

BETEGSÉG: Testi vagy lelki betegség. Rossz lelkiállapot, akadályozottság.

BÍRÓ: Hivatalos személy, komoly döntés.

BOSSZÚSÁG: Kellemetlenség, ingerlékenység.

ELLENSÉG: Rosszakaró, vetélytárs, intrikus személy. Saját árnyoldalunk.

FÉLTÉKENYSÉG: Féltékenység, féltés, félelem.

GONDOLAT: Szőke férfi vagy szellemi tevékenység, tervezgetés.

GYERMEK: A kérdező gyermekei vagy szóbeszéd, pletyka.

HALÁL: kedvezőtlen, de nem feltétlenül tragikus sorsfordulat.

HAMISSÁG: Becsapás veszélye, valami meghiúsulhat.

HÁZ: Otthon, haza, szülői ház.

HÁZASSÁG: Saját család, házasság, esetleg üzleti szövetség.

HŰSÉG: Őszinteség kitartás.

KATONATISZT: Sötét hajú férfi. Munkahelyi kötelezettségek.

KEVÉS PÉNZ: Kisebb összeg, filléres gondok.

LÁTOGATÁS: Vendég. Bizonytalanság, esetlegesség.

LELKÉSZ: Mély lelki élet. Tiszta szándékok. Segítő.

LEVÉL: Levél, meghívó, hivatalos irat.

ÖRVENDEZÉS: Örömünnep, családi esemény, optimizmus.

ÖZVEGYASSZONY: Idősebb hölgy, sokszor a kérdező édesanyja, anyósa.

ÖZVEGY FÉRFI: Idősebb úr, sokszor az édesapa, apósa.

PÉNZ: Nagyobb összeg.

REMÉNY: Reménység. Hosszú idejű megvalósulás.

SZERELEM: Szerelem, szeretet, öröm.

SZERELMES NŐ: „Szív királynő”. A kérdezőt jelenti, ha a kérdező nő. Ha férfi a kérdező, akkor a jelenlegi vagy jövendő párját jelenti.

SZERENCSE: Jó szerencse, kedvező fordulat.

SZERENCSÉTLENSÉG: Sikertelenség, kellemetlenség, balszerencse.

SZERETŐ: „Szív király”. A kérdezőt jelenti, ha a kérdező férfi. Ha nő a kérdező, akkor a jelenlegi vagy jövendőbeli párja.

SZOMORÚSÁG: Szőke nő, vagy rosszkedv, szomorúság, lehangoltság.

TOLVAJ: Valaki meg akar károsítani, anyagi vagy lelki értelemben.

UTAZÁS: Az események gyors bekövetkezése. Utazás.

ÜZENET: Egy esemény nagyon gyors bekövetkezése. Hír, üzenet.

VÁGY: Sötét hajú nő. Vágyakozás, sóvárgás.

VÁRATLAN ÖRÖM: Hirtelen szerencse, ne várt anyagi javak.

VESZTESÉG: A kérdező vesztesnek érzi magát. Kár, anyagi veszteség.Ha bármilyen konkrét kérdésed van, bátran keress meg : csicsernyica@gmail.com címen.


forrásanyag: nana magazin, és Brucher Katalin: Az igazi cigánykártya c. könyve.
Öröknaptár

Nem tudod, milyen napon születtél?
Válaszd ki az évet, hónapot és a napot:

Év: . Hónap: Nap:

A hét megfelelő napja:

- Írj levelet -
email:
szöveg:
Scriptek vilaga